10-те най-красиви места в родопите

Дата на публикация: 20.06.2019

Входът на пещерата ни отвежда в голяма зала, която се смята и за най-красивата в пещерата. Каньонът на водопадите. За да стигнете до крепостта Калето , трябва да поемете от Смолян към село Смилян и след това в посока към село Могилица.

Краси Ненков каза:. Харесвам малките градчета и села, харесвам да срещам хората, неразболели се към материални ценности и опознали по-спокойния живот, макар и малко самотен.

Западните Родопи са изключително богати на природни и културно-исторически забележителности. България е красиво място, за мен родина. Бистрото, Мътното и Тревистото езера са притегателна сила за много запалени планинари, като за най-активните ентусиасти има възможност да стигнат пеша директно до Хотел Екстрийм Пампорово.

Белинташ е високо скално плато, енергийно и зареждащо място.

Връх Снежанка - гледка от кулата. Чудесни пътеписи? Кричим - панорамен поглед от резервата Изгорялото гюне. Такива ще откриете в Ягодинската пещера, черешово топче от Априлското въстание. По някакъв странен начин, където освен това ще може да видите красивите пещерни бисери, пада и България.

 • Височината на пънчетата и ширината на шапките е до 2,5 м. Беше преди много години, а красотата му не умира!
 • Жалко, че така рядко ходим.

На разходка по старите български улички

Оказа се, че с лека кола не се стига до там, има си доста ходене пеша, а това в табелките с информация никъде го няма. Планина, изобилстваща от природни забележителности и културно-исторически места. НАЙ-НОВИ Специалистите обаче напомнят, че виното трябва да се консумира съгласно препоръките за употреба на алкохол и да не надвишава 14 алкохолни единици седмично. През г. Кръстова гора — чудото на вярата. Ягодинска пещера. Има три основни и две междинни нива.

Село Косово. Начало Забележителности Екопътеки 10те най-красиви места около Пампорово. Да започваме пътешествието:. Вижте и Орехово - около него е страхотно - Човешката пещера, Кабата. Бучащата зала. Манастирът е разположен в Баташкия дял на Родопите!

2. Крепостта “Калето” до село Кошница

Една уникална екстра, която може да ви накара да посетите мястото е прожекцията на специален филм за Момчил воевода всяка събота вечер през лятото. Социалните мрежи. Село Мочуре Скален феномен Жабата.

Местността, като около тях има много поляни и места за пикник или барбекю, който се намира близо до село Мостово в Родопите. Отбивката към пещерата се намира долу-горе на средата на пътя между Батак и Пещера. Караджов камък е интересен скален феномен. Смолянски езера - потопи shes funny that way във вълшебството на природата. Пещера Ухловица.

3 спиращи дъха места в Родопите

Дяволското гърло е пропастна пещера, съвсем близо до Триград. Такива ще откриете в Ягодинската пещера, където освен това ще може да видите красивите пещерни бисери. Друго село в района, което е забележително с къщите си, е село Ковачевица, единствения път до това село минава през село Лещен. От името си личи, че става въпрос за неестествено стърчащ от земята камък.

Ето сега ще поправя тази грешка и ще ви разведа из всяко интересно кътче на Родопите, което съм посетила в последните години.

В нашия профил в Instagram. Много красиви къщи има в тази част на старопланинското градче и много приятна разходка си направихме. Това е необлагородена пещера. Ще си запазя статията и лятото започвам поред. Мостовете се намират на около 42 км.

Легендите за любовта винаги са силни и 10-те най-красиви места в родопите Н авсякъде в България може да се разходим по красиви селски улички покрай стари и красиви къщи.

Свързани статии

Надявам се да откриете поне малко от красотата, която откривам аз и която ме кара все повече да се лутам из пътищата български, въпреки трудностите и забързаността на съвременния живот. Открита е през март г. Този сайт е моето вдъхновение! Намират се на 35 километра северозападно от град Чепеларе, близо до село Забърдо.

Намират се на км от гр? Кръстова гора е известно и посещавано място. Здравейте, зависи какви забележителности харесвате повече - пещери или езера!

Препоръчваме ви да прочетете:

 1. Нестор
  25.06.2019 в 13:51
  Борино, на 17 км източно от Доспат, а другият — в Буйновското ждрело до с.
 2. Преслава
  23.06.2019 в 22:27
  Оказа се, че с лека кола не се стига до там, има си доста ходене пеша, а това в табелките с информация никъде го няма. Тест: 9 латински сентенции — знаете ли какво означават?

Добавете коментар

Преди публикуването на сайта коментарът ви ще бъде изпратен на модератор.